İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu

May

Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda okulumuzu temsil eden satranç takımımız bölge üçüncüsü olarak bizleri gururlandırmıştır.

Öğretmenimiz Ulaş Güven YİRMİBEŞ'i ve öğrencilerimizi tebrik eder, finallerde başarılar dileriz

May

Yıldız Kızlar Hentbol Takımımız Türkiye'de ilk 8 takım arasına girerek Türkiye finallerinde oynamaya hak kazandı. Yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını güzel başarılarla taçlandıran öğretmenimiz Ece ERKOL'a ve öğrencilerimize teşekkür eder, finallerde başarılar dileriz.

May

Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Küçük Erkek Hentbol Takımımız Türkiye'deki ilk 8 okul arasına girerek Türkiye finallerinde oynaymaya hak kazanmıştır.  Bizleri gurulandıran öğretmenimiz Ece ERKOL'u ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, finallerde başarılar dileriz.

May

BAĞIMLILIK NEDİR? Bağımlılık kullandığımız bir nesne veya yaptığımız bir eylem üzerinde kontrolü kaybedip onsuz yaşayamaz hale gelmektir. Mesela bilgisayarda, tablette ve telefonda oyun oynarken ya da internette vakit geçirirken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsak ve oyunu bırakamıyorsak bu bir uyarı işareti olabilir.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞININ BELİRTİLERİ Bir kişide bağımlılığın başladığını ya da başlamak üzere olduğunu aşağıdaki belirtilerden anlayabiliriz:

►Teknolojiyle giderek daha çok vakit geçirmek istiyorsanız,

►İstediğiniz kadar kullanamadığınızda sinirleniyorsanız,

►Her seferinde planlandığından daha çok kullanıyorsanız,

►Sebep olduğu sıkıntılara rağmen teknolojiyi kullanmaya devam ediyorsanız,

►Kullanmadığınız zamanlarda bile aklınız ondaysa,

►Kullandığınız cihazlar nedeniyle sorumluluklarınız aksıyorsa; siz de bir teknoloji bağımlısı adayı olabilirsiniz. Artık çok dikkatli olmalısınız. Eğer bu davranışlardan bir ya da birkaçı sizde varsa bunların bir an evvel kontrol altına alınması bağımlılığın önlenmesi için çok önemlidir.

SOSYAL MEDYADA OLMAK BAĞIMLILIK YAPAR MI?

►Canınız sıkılınca aklınıza gelen ilk seçenekse,

►Gerçek hayatınızın önüne geçiyorsa,

►Günlük hayatınızı ve sorumluluklarınızı aksatmanıza sebep oluyorsa,

►Gerçek arkadaşlıkların yerini sanal arkadaşlıklar ve takipçiler alıyorsa,

►Aşırı zaman alıyor ve ulaşılamadığında huzursuzluk oluşturuyorsa,

►Sürekli bir şeyler paylaşma ihtiyacı duyuyorsanız; sosyal medya bağımlısı olduğunuzdan veya bu yolda ilerlemekte olduğunuzdan söz edilebilir.

PEKİ YA OYUNLAR? Oyun bağımlılığının belirtileri:

►Giderek oyun başında daha fazla zaman geçirmek

►Aile ya da arkadaşlarla birlikte vakit geçirmek yerine oyun oynamayı tercih etmek

►Oyunlarda alınan başarı ve ilerlemeleri gerçek hayattaki başarılardan daha çok önemsemeye başlamak

►Aileden uzaklaşmak, oyun başında geçirilen süre ile ilgili tartışmalar yaşamak

►Oyun başında geçirilen uzun vakitler sonucu okulda başarısızlık, devamsızlık sorunları, arkadaşlık ilişkilerinin bozulması, uykusuz kalma sorunlarının görülmesi.

Kendimizi korumak için öneriler:

►Yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltın.

►Oyunun yerini doldurun, kullanımı azalttığınızda yeni faaliyetlere yönelin (Spor, hobi, vb.)

►Sanal ortamdaki başarı ve saygınlığı gerçek hayattakiyle karşılaştırın.

►Zararlarını, sizden aldıklarını düşünün. Örneğin akşam aile sohbetlerinden yoksun kalabilirsiniz, ders başarınız düşebilir.

►Gerekirse uzman yardımı alın.

May

Öğrencilerimiz ile birlikte bu yıl 8. si düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı'na bir gezi düzenledik.

Nis

Okul Sporları Hentbol Turnuvası Yıldız Kızlar Marmara Bölge Birincisi Takımımızı Kutluyoruz. Öğretmenimiz Ece ERKOL'a ve öğrencilerimize bu güzel başarı için teşekkür ediyoruz.

Nis

Okul sporları zeka oyunları turnuvalarında öğrencilerimiz iki tane birincilik kazanarak İstanbul elemelerinde ilçemizi temsil etmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Şükrü AYDEMİR'i kutlar, elemelerde başarılar dileriz.

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuz öğrencileriyle birlikte coşkuyla kutladık. Törende emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Küçük erkek hentbol takımımız okul sporları müsabakaları "Marmara Bölge Üçüncüsü" olmuşlardır. Kız ve erkek hentbol takımlarımızı bizleri gururla temsil ettikleri için kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Beden eğitimi öğretmenimiz Ece ERKOL'a bu süreçte tüm emekleri için teşekkür ediyoruz.

Nis

Bilindiği gibi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Nis

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürülüğünün düzenlediği okul sporları halk oyunları yarışmasında halk oyunları ekibimiz il üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Değerli Velilerimiz,

08.04.2023 Cumartesi günü saat 10.00'da okulumuzda veli toplantısı yapılacaktır. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Nis

Değerli Velilerimiz, 10-11 Mayıs 2023 Çarşamba ve Perşembe günleri okulumuz bahçesinde kermesimiz olacaktır. Değerli katkılarınızı ve katılımlarınızı bekleriz.

Mrt

Okulumuz Meslek Tanıtım Kulübü'nün 8. sınıf öğrencilerimize yönelik yürüttükleri çalışmalar devam ediyor. Bu defa öğrencilerimizi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan bir Bilgisayar Mühendisi ve bir Bilgisayar Programcısı ile buluşturduk. Misafirlerimizden meslekleri hakkında bilgiler edinen öğrencilerimiz,  akıllarındaki soruları yönelterek liselere giriş sınavı öncesinde bu mesleklerin detayları hakknda bilgi sahibi oldular.